Povestea mea – Vlad

Bun gasit, numele meu este Vlad Buliga si sunt cel care a pornit The Float Room, primul centru de plutire din Bucuresti. Mi-ar placea sa impartasesc cu voi povestea primei mele experiente de plutire, motivatia care m-a facut sa incep totul.

Pentru inceput, a fost o sedinta de 90 minute. Nu stiam la ce sa ma astept. Ca un scurt background, nu aveam cunsotinte de mindfulness, meditatie, etc. Auzisem de float rooms cautand metode de relaxare inedite si mi-am decis sa incerc.

Mi s-a prezentat locatia, aveam de ales dintre o piramida si o camera de plutire si am ales piramida (am auzit eu ceva de energii inainte) si a inceput sedinta.

Primele 20 minute m-am jucat cu butoanele. Am inchis luminile, le-am deschis, am testat cu sau fara muzica, mi-am bagat apa in ochi intre timp.

Deabia apoi m-am decis sa incerc sa plutesc asa cum mi-a fost recomandat, fara stimuli. Asa ca am inchis muzica, am inchis lumina si am incercat sa ma relaxez.

Un timp am reusit sa stau nemiscat dar nu am reusit nici o secuda sa ma detasez, sa ma relaxez in adevaratul sens al cuvantului deoarece ma gandeam constant la tot ce se intampla, ce nu se intampla si ce credeam eu ca trebuie sa se intample.

Initial am pierdut sirul timpului si am ajuns in momentul in care mi se parea ca trebuie sa fie gata sedinta in curand, dar sedinta nu se mai termina si eu nu ajungeam in starea in care credeam ca trebuie sa ajung. Nefiind obisnuit cu meditatia, nu stiam ce stare trebuie sa ating dar vroiam sa o ating.

Am iesit intr-un final din piramida, mi-am facut un dus si am revenit in camera de asteptare. Aici mi-am dat seama ca, desi am stat doar 60-70 minute, simteam ca plutesc, eu si mintea. Eram relaxat, euforic as putea spune si tot ce se afla in jurul meu plutea prin mine, le observam. Muzica relaxanta, culorile, obiectele din jur si designul camerei, tot ce am fost prea ocupat sa observ atunci cand am intrat in centrul de plutire, acum le observam si le simteam.

Nu mai stiu cat a durat starea aceasta dar am stiut ca vreau sa o repet. Urmatoarele experiente, au fost la centrul propriu, unde am avut o multitudine de trairi si stari, atat in timul cat si dupa floating, fiecare diferita de cea de dinainte.

Am fost astfel motivat sa dau mai departe aceste experiente benefice si sa infiintez The Float Room, pentru ca oamenii din Bucuresti sa se poata relaxa si scoate din rimul alert al capitalei si pentru a-si imbunatati sanatatea. In 2016 The Float Room a fost primul centru de plutire si de atunci incoace faciliteaza experiente unice oamenilor de toate tipurile.

Te astept cu drag sa te relaxezi si tu!