Terapia prin plutire, ce înseamnă?

 

Terapia prin Plutire reprezintă o evadare din stresul şi zgomotul constant care ne înconjoară.

Plutirea ne ajută prin stimularea abilitaţii proprii naturale a organismului de vindecare si regenerare.

Bazinul contine 700 kg de apă menţinută la temperatura corpului, in care sunt dizolvate 500 Kg de săruri Epsom, aproximativ 30 cm adâncime.

Concentraţia mare de săruri ofera o senzaţie de imponderabilitate similară cu cea de plutire în spaţiu.

Fără distrageri

Bazinul are un design futurist, o capsulă închisă care blochează toate distragerile exterioare, simţurile, chiar şi gravitaţia.

Apa este încalzită la temperatura corpului, pentru a nu o simţi in jurul tău

Senzaţia pe care ţi-o oferă Pod este de plutire în spaţiu.

Relaxaţi-vă

Imponderabilitatea este dată de apa saturată cu sare Epsom, care permite fiecărui muşchi din corp sa ajungă la un nivel de relaxare completă.

Ca şi în timpul unei meditaţii profunde, corpul şi mintea se destind intrând într-o stare de relaxare completă data de undele Theta pe care creierul le generează.

Bucuraţi-va de odihnă

În primele 15 minute ale sedinţei de plutire, interiorul bazinului va fi luminat uşor prin schimbarea culorii LED-urilor în timp ce ascultaţi muzică de meditaţie care vă permite minţii să alunece într-o profundă stare de relaxare şi de deconectare.

Apoi puteti opri luminile şi muzica din interiorul bazinului pentru a putea să plutiţi  în linişte şi întuneric sau va puteţi lasa luminile şi muzica linistitoare deschise pentru a vă bucura de momentele relaxante.

Imbunatateste somnul, ajuta la insomnii si la reglarea diferentelor de fus orar.

Studiile arata ca o ora de plutire este echivalenta cu aproximativ patru ore de somn profund.
Stresul este corelat cu nivelul inalt de cortizon din corp. Munca, dietele deficitare, consumul de cafea si in special activitatiile zilnice stresante care perturba balanta naturala a corpului, duc la cresterea nivelului de cortizon din corp.
S-a demonstrat faptul ca terapia prin plutire reduce dramatic nivelul acestuia din corp

Detoxifica corpul, improspateaza si intinereste pielea

Se stie ca sarea Epsom are multe proprietati benefice corpului si este folosita atat intern cat si extern. Ea creste numarul de enzime digestive in pancreas, ajuta la digestie, elimina toxinele din corp, amelioreaza durerile musculare si luxatiile, curata porii, inmoaie si lasa pielea fina si catifelata.

Ajuta la procesul de invatare

Timpul petrecut in Pod-uri, permite corpului si mintii sa fie libera de orice distragere externa. In timpul plutirii, mintea poate absorbi noi informatii repede si la un nivel adanc. Procesul de invatare este accelerat in timpul starii Theta

Reduce sentimentele de depresie, anxietate, frica si stres

Endorfinele, numite is moleculele fericirii, sunt substantele naturale eliberate in mod normal de creier si sunt responsabile cu inalturarea durerii si imbunatatirea dispozitiei generale.
Productia sporita de endorfine din timpul sedintelor de plutire duce adesea la senzatii de euforie astfel ca prin repetarea terapiei prin plutire se reduc sentimentelor de depresie, anxietate si frica.

Imbunatateste circulatia sangelui si reduce timpul de recuperare in mod semnificativ

In timpul ce plutim intr-o stare de relaxare adanca, circulatia sangelui este imbunatatita, ajutand la cresterea si regenerarea tesutului musculos obosit.

Alina durerea (durere cronica, artrita, dureri de cap, etc)

Plutirea in apa densa, saturata cu Sare Epsom, sprijina corpul astfel incat presiunea este luata de pe articulatii si incheieturi, relaxand muschii si reducand inflamatiile.
De asemenea in timpul plutirii, se elibereaza Endorfine, pe care corpul le produce pentru a declansa emotii pozitive si a lupta cu durerile de cap.

Reduce tensiunea arteriala

Izolarea completa a tuturor simturilor ajuta la calmarea sistemului nervos, astfel scazand presiunea arteriala.

Imbunatateste performanta fizica si recuperarea dupa efort

Dupa efort fizic sustinut, muschii au nevoie de relaxare pentru a recrea legaturile rupte si a creste. Astfel, plutind relaxat in solutia salina densa ajuta la grabirea recuperarii acestora.

Creste nivelul de magneziu din corp

Studiile arata ca mare parte din oameni au deficit de magneziu. Sarea Epsom (Sulfat de magneziu) folosita in pod-urile noastre este absorbita de piele, crescand nivelul magneziului.

Faciliteaza meditatia profunda si puterea de concentrare

Plutirea ajuta la sincronizarea intre partea stanga si dreapta a creierului. Rezultatul acestei sincronizari este o imbunatatire vizibila a receptiei si procesarii de informatii. De asemenea sedintele de plutire sunt folosite de multi oameni pentru a aduce undele cerebrale in starea Theta, o stare extrem de receptiva ce deschide posibilitatea comunicarii cu subconstientul. Starea Theta este o stare de creatie, caracterizata prin sentimente de inspiratie si inaltare spirituala. S-a dovedit ca in starea Theta se poate modifica perceptia mintii constiente.

Imbunatateste capacitatea sportiva si de gandire creativa

Corpul pluteste intr-un mediu asemanator celui fara gravitatie, fara alti stimuli si mintea nu mai este ocupata cu procesarea multor senzatii in acelasi timp. Ea este lasata sa se odihneasca, recupereze si sa exploreze.

Creste capacitatea de a rezolva probleme

Plutirea in acest mediu lipsit de distrageri ajuta la sincronizarea dintre emisferele creierului astfel ca se imbunatateste viteza de receptionare si procesare a informatiilor

Depasirea dependentelor

Nivelul de stres este de obicei foarte mare cand incercam sa ne depasim dependentele. In timp ce plutim, corpul se relaxeaza complet in timp ce sarea Epsom reaprovizioneaza corpul cu mineralele esentiale epuizate.
Cu ajutorul endorfinelor, anxietatea si depresia isi slabesc stransoarea, permitandu-va sa concentrati pe recuperare si vizualizarea clara a obiectivelor.
    0
    Coșul tău
    Coșul tău e golÎntoarce-te la magazin
    Call Now Button