Fibromialgia si Terapia prin Plutire

Cu o combinație unică de beneficii fizice și de sănătate mentală, terapia prin plutire in Săruri Epsom este bine adaptată ca tratament al multor boli. Fibromialgia, o boală cronică ce se caracterizează prin dureri ale muschilor si ale tesutului moale, este probabil una dintre cele mai bune exemple prin care plutitul poate oferi o ușurare mai mult decat necesară.

Fibromialgia este o tulburare care afectează aproximativ 2% din populație, iar cei care suferă de aceasta afectiune adesea simt o combinație de durere, rigiditate și / sau sensibilitate în întregul corp, de obicei în mușchi. Ca rezultat al traiului cu dureri cronice, persoanele cu fibromialgie de asemenea sufera frecvent de insomnie, dureri de cap, oboseală și stres.

Câteva studii de caz și cercetări academice indică terapia prin plutire ca sursă importantă de usurare pentru simptomele fibromialgiei (1).

Cum poate ajuta plutirea pe cei care sufera de fibromialgie? Există multe modalități, atât fizice cât și emoționale, încât pacienții cu fibromialgie să găsească o ușurare în bazinul de plutire:

Îndepărtarea imediată și continuă a durerii fizice

Datorită sentimentului de lipsă a greutatii, plutirea oferă o ușurare imediată a mușchilor și articulațiilor, ceea ce o face o terapie naturală pentru pacienții cu fibromialgie. Efectele nu se simt doar în momentul plutirii: pacienții cu fibromialgie au raportat senzație de dureri și tensiuni musculare din ce in ce mai puține pe o perioadă de câteva săptămâni de plutire regulată (2), nu doar imediat după ieșirea din bazinul de plutire.

Cresterea calitatii somnului

     Plutirea in Săruri Epsom a fost legată de o mai bună calitate a somnului și de frecvența somnului în general (3), aceleași efecte sunt valabile pentru pacienții cu fibromialgie. Acest lucru este deosebit de important deoarece insomnia este o problemă frecventă pentru cei care suferă, iar lipsa de somn doar întărește ciclul oboselii și disconfortului din timpul zilei.

Mai puțin stres și anxietate

     Unele cercetări privind fibromialgia au arătat că stresul poate agrava simptomele fizice ale bolii (4), astfel că orice modalitate de scădere a stresului este o victorie uriașă pentru pacienți. Deprivarea de simturi prin plutire a fost bine stabilită ca o metodă de ameliorare a stresului și împreună cu relaxarea fizica a simptomelor, relaxarea poate fi extrem de eficientă pentru persoanele care suferă de fibromialgie.

Niveluri de magneziu ridicate

     Unele cercetări indică deficiențele de magneziu ca o posibilă cauză (sau factor care contribuie) la fibromialgie (5). Având în vedere că bazinele de deprivare senzoriala sunt pline cu Sare Epsom (500kg), soluție bogată în magneziu, pacienții cu fibromialgie pot găsi o ameliorare a simptomelor datorită absorbției magneziului prin piele în timpul plutirii.

Îmbunătățirea concentrației și focalizării

     Unii pacienți cu fibromialgie au raportat că se confruntă cu incapacitatea de a se concentra, probabil din cauza disconfortului durerii cronice (6). Așa cum au descoperit mulți sportivi, petrecerea timpului într-un bazin de plutire poate ajuta la creșterea puterii de concentrare, ajutând la restabilirea acuității mentale.

Fibromialgia poate fi o boală devastatoare, dar terapia prin plutire poate ajuta! Faceți o rezervare acum pentru a încerca să plutiți pentru prima data sau cumpărați un Voucher Cadou pentru cineva care suferă de fibromialgie.

 

Surse:

    0
    Coșul tău
    Coșul tău e golÎntoarce-te la magazin
    Call Now Button